Friday, August 17, 2012

Tahvelarvuti kott


Tehnika-aasta 2012 augusti teemaks on patentkoed (Brioche).

Et meie Samsung Galaxy Tab on juba mitu kuud kotist puudust tundnud, otsustasingi seda asja parandada. Juba sügisest saadik, mil endale patentkoes salli kudusin, olen tahtnud ka võrkpatenti kududa ning vahepeal oli mõte sellest üks sülearvutikott teha. Nüüd sain selle mõtte natuke väiksemas mahus teostada. Võrkpatent sobib kotiks päris hästi, kuna on üsna paks (põhimõtteliselt ju kahekordne lõng). Alguses kavatsesin teha ülevalt klapiga nööbiga kinnikäiva koti ning ostsin nööbigi ära, aga klapp nägi natuke kahtlane välja ning Tanel arvas, et selline "sleeve" oleks mugavam, nii et tegin selle osa ümber.
Lõngaks tumemereroheline ja naturaalvalge Alvita Erica, vardad nr 3. Valget kulus 21 g, sinist 17 g. Silmuseid real 42.
Võrkpatendi selgeks saamisega oli alguses tükk tegemist, aga pärast läks juba päris ladusalt. Alguses proovisin selle õpetuse järgi, aga ei kukkunud hästi välja. Vist 5. real tekitasin silmuseid juurde (lõngajookse ühelt vardalt teisele tõstes tekitasin ka õhksilmuseid). Hädast aitas välja see video.
Üritasin ka ringselt kududa, aga ei tulnud nii lihtsalt kui arvasin ja et võrkpatent minu jaoks niigi uus asi oli, siis läksin kergema vastupanu teed ja kudusin edasi-tagasi nagu õpetustes. Alumise ääre ja külje heegeldasin lõpus kinnissilmustega kokku, samuti ääristasin ülemise ääre kinnissilmustega.
Meie tahvelarvuti mõõtmed (K x L x S): 190,09 x 120,45 x 11,98 mm, koti pikkus 21 cm, laius 12 cm. Kott venib natuke ja jääb mõnusalt pingule.

No comments:

Post a Comment