Wednesday, July 11, 2012

Maasikamoos


Keetsime Taneliga täna natuke maasikamoosi. Ostsin turult 2 kg lõtsusid maasikaid hinnaga 1€/kg. Koju jõudes olid nad aga juba üsna hullus konditsioonis ja pärast puhastamist jäi järele 1,250 kg. Sellele lisasin ~750 g suhkrut ehk ~600 g kilo kohta. Erinevates retseptides oli suhkru kogus väga erinev: 300 g, 500 g, 700 g, 800 g. Võtsin ühe keskele jääva arvu :).
Sõtkusin maasikad pudrunuiaga natuke katkisemaks ja keetsin potis u 30-40 minutit (kuni vahtu enam ei tulnud), pidevalt vahtu eemaldades.


Kokku tuli kolm väikest purgikest. Maitse on hea, ehk läheb jahtudes natuke paksemaks ka :)


Purkide-kaante pesemine jäi jällegi Taneli pärusmaaks. Purke loputas ta keeva veega ning kaasi keetis.


No comments:

Post a Comment